Звідки у Харківській області з'явився штам коронавірусу Delta

Відомо, у який районах області є хворі на новий штам

У Харківську область індійський штам Covid-19 "Дельта" завезли з-за кордону. Таку інформацію повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я, посилаючись на власні дослідження.

За даними Центру, осіб, що перебували за кордоном та потім одразу захворіли на коронавірус під час інкубаційного періоду, включають до учасників вірусологічного дослідження.

Після проведеного моніторингу було виявлено, що штам "Дельта" був привезений харківськими туристами з Туреччини, Чорногорії та Греції.

Також лабораторією було зафіксовано, що наразі серед хворих на коронавірус, штам "Дельта" є у 45 пацієнтів з підтвердженим діагнозом. Серед них - 38 мешканців міста Харків, по дві особи - з Куп'янського  та Борівського районів, та по одній людині з Дергачівського, Балаклійського та Краснокутського районів Харківської області.

У лабораторному центрі наголосили на тому, що штам "Дельта" почав циркулювати серед населення регіону.

Для довідки: штам коронавірусу "Дельта" значно заразніший та викликає серйозніші захворювання, ніж попередні. Його відрізнити можна тим, що одразу з'являється кашель. Також серед симптомів - сильний головний біль, гарячка та першіння у горлі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харківській області кожного дня виявляють нових хворих на 100 осіб більше, ніж у попередню добу. Так протягом вівторка було виявлено 248 нових випадків коронавірусу, у понеділок ця цифра дорівнювала 163 особам. За кількісними показниками 8 вересня Харківська область посіла друге місце українського антирейтингу за поширенням Covid-19.



Виктория

9 вересня 2021, 07:11

Бад для профилактики и лечения Ковида штамп "Дельта" здесь https://dnsp.com.ua/n316023-profilaktika-lechenie-shtampa.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися