У Харкові через рік з'явиться своя вакцина від Covid-19 - як вироблятимуть

Ліки для профілактики коронавірусу вироблятимуть за китайською технологією

У Харкові на фармацевтичному підприємстві "Лекхім" планують почати виробництво вакцини від коронавірусу. Про деталі проєкту розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

Завод вироблятиме вакцину у вже наповнених шприцах. Це не буде новий вид ліків. Підприємство планує власними силами виробляти китайську вакцину CoronaVac, за згодою із компанією-творцем Sinovac Biotech.

"Лекхім" планує вкласти у виробництво вакцини від Covid-19 близько 30 млн гривень.

Наразі підприємство вже має договори із Sinovac Biotech, з початку 2021 року вони діють щодо постачання вакцини китайського виробництва в Україну. За рік "Лекхім" поставив до України 8 мільйонів 802 тисячі доз CoronaVac для профілактики коронавірусу.

Для довідки: "Лекхім" є групою фармацевтичних компаній, що була створена у 1992 році. Протягом 10 років підприємства перейшли від виробництва супозиторіїв до ліків у таблетках. Наразі на заводах компаній виготовляють близько 200 видів лікарських препаратів, що продаються не лише в Україні, але й у десятках країн за її межами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові військові лікарі отримали офтальмологічне обладнання іноземного виробництва. На ньому працюватимуть лікарі харківського Військово-медичного клінічного центру. Військові отримали два апарати: факоемульсифікатор Legion та офтальмологічний ультразвуковий сканер VuPad. Вони дозволять проводити ультразвукову діагностику ока та виявляти різного роду патології та лікувати військових з пораненням переднього відрізка ока.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися