На які штами Covid-19 найбільше хворіють у Харківській області

У харківських лабораторіях роблять вибіркові дослідження із визначення штаму інфекції

У Харківській області під час проведення тестів на виявлення коронавірусу також визначають, який саме штам інфекції наявний у пацієнта. Про це повідомляє пресслужба  харківської обласної адміністрації  з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова.

За його словами, результати лабораторних досліджень демонструють, що більшість серед пацієнтів складають хворі на штам Covid-19 Delta.

Директор департаменту розповів про те, що не всі біологічні зразки тестують на наявність того чи іншого штаму. Їх обирають вибірково у лабораторії, і вже на підставі отриманих даних вираховують відсоток хворих з тим чи іншим видом коронавірусу.

Також посадовець повідомив про те, що наразі в опорних лікарнях з переліку першої хвилі госпіталізовано 875 осіб із підозрою та підтвердженим діагнозом Covid-19. З них 83 особи перебувають у реанімаціях, а 63 потребують постійної вентиляції легень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Максим Хаустов розповів про стан вакцинації в області та наголосив на тому, що харків'яни усвідомили її важливість і зрозуміли, що найкращий засіб захисту від коронавірусу це вакцинація. Найактивніше долучаються до вакцинальної кампанії заклади освіти: садочки, школи та університети. За його словами, в області зараз отримали вакцинацію половина медичних працівників та 37% педагогічного складу, а до кінця тижня можна буде похвалитися школами, у яких вакциновано вже понад 80% від усіх працівників різних категорій. Посадовець повідомив, що в області вакцини зараз достатньо, тому все залежить лише від бажання людей пройти вакцинацію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися