Харківська область скоро може перейти в "жовту" зону карантину

Харківщина стоїть на порозі "жовтої" зони карантину

Харківська область поки залишається в "зеленій" зоні карантину. Про це 16 вересня розповів голова Харківської обладміністрації Михайло Черняк.

Однак Черняк зазначив, що за багатьма параметрами регіон стоїть на порозі жовтої зони карантину, а за двома показниками навіть перевищує норму і в ній. Наступного тижня буде відповідне рішення на державному рівні, після чого чиновники проведуть обласну комісію.

"Є певні обмеження з одного боку і пом'якшення з іншого боку для людей, які вакциновані. Вони були прийняті й наберуть чинності після публікації постанови", - сказав заступник голови ОДА.

Крім цього, чиновник додав, що при введенні в Харківській області жовтого рівня небезпеки будуть оголошені такі обмеження: заборона на проведення масових заходів за участю понад 1 людину на 4 кв. м площі будівлі або території, заповненість кінозалів повинна складати не більше 50%, в спортзалах і фітнес-залах має бути не більше 1 людини на 10 кв. м. При цьому обмежувати час роботи не будуть.

Контекст:

У Харківській області 16 вересня коронавірус виявили всього у 498 осіб. За добу від коронавірусу померло дев'ятеро людей. В області COVID-19 діагностували вже у 155 795 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3774 хворих. Одужало від коронавірусу вже 147 405 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 4616 пацієнтів.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Слава

17 вересня 2021, 14:20

Пусть овцы меньше тестируются - меньше будет "случаев"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися