Нова хвиля коронавірусу: як зміцнюється Харків

У Харкові ще дві лікарні зроблять ковідними

У Харкові планує ще дві лікарні виділити для боротьби з коронавірусом. Про це розповіла заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Світлана нагадала, що зараз у Харкові залишилося всього 770 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Крім цього чиновниця зазначила, що 90% наявних ліжок забезпечені киснем.

"Розширити ліжковий фонд можна тільки за рахунок тих медустанов, в яких вже є ліжка для пацієнтів з коронавірусів. Тому ми подали пропозицію Харківської облдержадміністрації, а вони звернуться до Міністерства охорони здоров'я, щоб лікарню №18 і пологовий будинок №2 повернули в ковідний реєстр", - розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

Контекст:

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".

⬤ У Харківській області на 23 вересня коронавірус виявили у 839 осіб. За добу від коронавірусу померло 14 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 160 132 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3846 хворих. Одужало від коронавірусу вже 148 327 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 7959 пацієнтів.



Хряковчанин

25 вересня 2021, 15:18

Терехов пропинал всё лето. Ничего не делали. А теперь люди мрут. КТО ответит за их смерти? Это Моль бледная? Зельц? Шлюшко? Будь они прокляты и потомки их до 40-го колена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися