Лікар з Харкова розповів чому зростає кількість алергіків

Андрій Волянський дав інтерв'ю Наталії Влащенко

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський розповів, чому у світі стає більше алергіків. Відповідне питання йому поставила журналістка Наталя Влащенко.

"Величезне зростання нових та новостворюваних речовин. Це і штучні пластики й все інше. 10 років тому їх було вже набагато більше ніж 20 років тому і відповідно сьогодні їх набагато більше. Раніше ми говорили, що алергія часто спадково зумовлена і частіше передається по жіночій лінії, наприклад. На сьогодні все більше і більше алергіків, а у їхніх батьків не було цих захворювань. Насамперед це пов'язано з новим потоком нових речовин", - розповів Андрій.

Контекст:

 У Харківській області на 26 вересня коронавірус виявили у 611 жителів. За добу від коронавірусу померло 12 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 162 620 осіб. У регіоні за весь період пандемії помер 3881 хворий. Одужало від коронавірусу вже 149 013 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 9726 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися