Харківська область вже "увійшла" в "помаранчеву" зону карантину

У Харківській області майже всі показники відповідають "помаранчевій" зоні карантину

У Харківській області на 3 жовтня показники по коронавірусу вже відповідають "помаранчевій" зоні. Відповідну таблицю опублікували на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

qqYeCflZUKAIv_6IA1G2Z5jD5.jpg

В регіоні рівень захворюваності становить 419 на 100 тисяч осіб (при нормі у 75 осіб і менше). Коефіцієнт виявлення випадків інфікування в області склав 20,8% (при нормі у 20%), а рівень госпіталізацій 65,8 особи на 100 тисяч жителів (при нормі в 60). Крім цього завантаження ліжок із киснем у регіоні становить 70,1% (при нормі менше ніж у 65%).  

У Харківській області тільки один показник відповідає "зеленій" карантинній зоні - кількість проведених тестів на коронавірус. У регіоні цей показник склав 1143 тести на 100 тисяч осіб (при нормі всього у 300).

Варто зазначити, що "помаранчева" карантинна зона швидше попереджає про швидке наближення "червоної" зони, ніж вводить суворі обмеження.

Контекст:

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".

У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.



Джерело: https://moz.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися