У Харкові облаштують справжню ДНК-лабораторію

До кінця 2021 року в Харкові повинна з'явитися ДНК-лабораторія

У Харкові на базі Національного наукового центру "Інститут судових експертиз ім. Заслуженого професора Н. Бокаріуса" (вул. Золочівська 8-А) хочуть облаштувати ДНК-лабораторію. Аукціон відбудеться 18 жовтня, а кінцевий термін постачання послуг - до 31 грудня 2021 року. Відповідний тендер опублікували на сайті державних закупівель ProZorro.

У сумі на облаштування нової лабораторії поки планують витратити 19 млн 600 тисяч гривень. За ці гроші реконструюють приміщення всередині та зовні. Наприклад, плануються в'їзди та виїзди на територію, проїзди навколо будівлі та паркомісця.

Всього проєкт передбачає роботу зі 175 кв.м. У будівлі встановлять стрічкові фундаменти, стінові панелі типу "сендвіч" і покрівлю з горищем. Також там з'явиться весь необхідний для лабораторії інвентар: стіл для ваг, витяжною лабораторній шафі, шафа для одягу, шафа для реактивів, шафа для посуду, посилений лабораторний стіл, лабораторну тумбу, стіл-мийку. Також там з'явиться все необхідне технічне обладнання.

Інші новини:

Лікарі офтальмологічного відділення харківського Військово-медичного клінічного центру Північного регіону отримали іноземне офтальмологічне обладнанняВідзначається, що зазначене обладнання складається з факоемульсифікатора Legion та офтальмологічного ультразвукового сканера VuPad. В сумі вони коштують понад 3 мільйони гривень. Такий апарат дозволить медикам проводити операції при катаракті будь-якої складності.

У Харківській області лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону почали використовувати американський портативний апарат штучної вентиляції легенів Newport HT70 Plus більш ніж за 600 тисяч гривень. Зазначається, що Newport HT70 Plus можна використовувати не тільки стаціонарно, а й під час евакуації людей наземним або авіаційним транспортом, оскільки він невеликий і не потребує зовнішнього джерела надходження зрідженого газу.



Rus Borisov

4 жовтня 2021, 17:20

Просто жесть.... ДНКа грузовиками подвозить будут. По новой дорожки с пакоместами. Можно с уверенностью сказать, пилить будут грузовиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися