У Харкові пацієнти з іншими хворобами, крім Covid-19, будуть лікуватися у наукових інститутах

Науковці допоможуть лікарням, які через пандемію перестали приймати хворих за іншими профілями

Харківські академічні установи, зокрема, інститути медичних наук допомагатимуть лікарням, які працюють з хворими на коронавірус. Пацієнти цих лікарень, які мають інші діагнози, крім Covid-19, лікуватимуться у наукових співробітників інститутів за профілем на період пандемії. Про це повідомила пресслужба Харківської ОДА.

Нарада з представниками академічних медичних закладів відбулася 5 жовтня. На ній було прийняте рішення про реалізацію такої програми в межах усього Харківського госпітального округу.

Зміни стосуватимуться пацієнтів тих лікарень, які розпочали прийом хворих з коронавірусом і не можуть лікувати людей за іншими профілями.

Заступник губернатора Михайло Черняк зазначив, що в області сильно зростають показники захворюваності на коронавірус, через це вже за кілька днів будуть виведені з коронавірусного резерву в роботу останні дві лікарні - у Вовчанську та Ізюмі. Через це медицина області потребує допомоги інститутів за профільними напрямками.

Крім цього академічні інституції нададуть кадри для роботи у коронавірусних бригадах. Наразі гостро стоїть питання невеликої кількості анастезіологів та терапевтів.

Серед інститутів, які долучаться до програми допомоги та підпишуть з ХОДА меморандум про співпрацю, є Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського, Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева, Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої, Інститут медичної радіології та онкології ім. С.П. Григор'єва, Харківський національний медичний університет, Інститут неврології психіатрії та наркології.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області з 4 жовтня почала приймати коронавірусних хворих ще одна лікарня - це госпіталь ветеранів війни, у ній для лікування пацієнтів з Covid-19 відкрили близько 260 місць.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися