Харківська область на порозі "червоної" зони: місць немає, ще одну лікарню вивели із резерву

Найближчим часом буде розглянуто питання про введення у Харківській області обмежень "червоної зони" карантину

У Харківській області почали приймати хворих на коронавірус ще в одній лікарні, яка раніше перебувала у резерві. Це Госпіталь ветеранів  війни. Про те, яка ситуація довкола медичного закладу, розповіли у "Суспільне. Харків".

Госпіталь вивели із резервного фонду напередодні, 4 жовтня. Вже тоді почали привозити на швидких перших коронавірусних пацієнтів.

Зранку 5 жовтня біля лікарні вже вишикувалася черга з автомобілів невідкладної допомоги - для оформлення пацієнта потрібний час.

За словами харківської волонтерки Наталі Попової, цей медичний заклад приймає не всіх хворих на Covid-19. Сюди везуть лише тих, у кого падає сатурація або вже впала нижче 90%.

Всього у госпіталі для хворих на коронавірус надали майже 260 місць. Наталя Попова прогнозує, що їх заповнять менше ніж за добу.

За усіма показниками Харківська область вже кілька днів як перетнула поріг червоної зони, ситуація лише погіршується. У самому Харкові місць для усіх хворих на коронавірус не вистачає, тому хворим радять погоджуватися на пропозиції від бригад "швидкої допомоги" про госпіталізацію в лікарні області.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я області Максима Хаустова вже 6 жовтня відбудеться засідання Державної комісії ТЕБ та НС, на якому розв'язуватимуть питання про введення в області "червоної зони".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові з 1 жовтня вивели з резерву обласний диспансер радіаційного захисту населення. Там понад 300 місць заповнили за кілька діб. Заступниця директора лікарні у відчаї звернулася до харків'ян із закликом дбати про своє здоров'я, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати відвідувань громадських заходів.



Лжеборец

6 жовтня 2021, 22:41

Правдолюб, чем больше таких зомби не будут вакцинироваться, тем быстрее мир очистится.

Правдолюб

5 жовтня 2021, 14:23

Это после вашей т.н. "вакцинации" , они с...ки умышленно заражают обманутых подвергшихся зомби тв людей!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися