"Якщо не посилити обмеження, регіон ризикує більшою кількістю трупів" - харківський анестезіолог

Складна ситуація з поширенням коронавірусу у регіоні - наслідок легковажного ставлення Харківської області до пандемії

Професор та завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ХМАПО та консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов розповів про те, що у регіоні необхідно якнайшвидше посилювати карантинні заходи. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на коментар Корсунова на "Українському радіо Харків".

За його словами, якщо не ввести більше обмежень, то у Харківській області буде лише збільшуватися кількість померлих, а також все частіше у лікарні поступатимуть пацієнти, яким лікарі вже не зможуть нічим допомогти.

Лікар каже, що варто відрізняти бюрократичні ігри від фактів, адже статистичними показниками жонглюють у той час, коли лікарні повністю заповнені хворими.

"Я бачу чергу з десяти швидких біля інфекційної лікарні, така ж черга під щойно відкритою лікарнею ветеранів - там кілька десятків машин. Чорнобильська лікарня заповнилася за одну добу", - повідомив Володимир Корсунов.

Анестезіолог зазначив, що наразі ми бачимо наслідки того, що відбувалося ще декілька тижнів тому. Складна ситуація з захворюваністю на коронавірус є результатом ставлення в регіоні до проблеми.

"Кількість щеплених, ставлення до носіння масок - результат є логічним", - каже Володимир Корсунов.

На думку професора, аби запобігти поширенню коронавірусу у регіоні, одразу потрібно було ввести "червону" зону, обмежити роботу розважальних закладів та торговельних центрів, дотримуватися вимог використання особистих засобів захисту.

"Потрібно вводити локально локдаун", - підсумував лікар.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області два з чотирьох показників допустимого рівня епідемічної небезпеки вийшли з червоної зони за результатами двох діб. Для того, аби регіон перейшов до "червоної зони", необхідно, аби три показники протягом трьох діб перевищували допустиму норму.




коля

6 жовтня 2021, 19:29

давно пора локдаун вводить давно по всей стране и не попускать год минимум.год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися