У Харкові з'явилася ще одна лікарня для хворих на Covid-19

Медичний заклад перепрофілюють на роботу з коронавірусними хворими

Міська лікарня №8 виведена з резерву та починає прийом хворих з Covid-19. Відповідне рішення приймається на державному рівні. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова.

За його словами, наразі в регіоні з коронавірусними хворими працює 21 лікарня. Станом на 10 жовтня всього було 4 577 ліжок з киснем, призначені для роботи у першій та другій хвилях.

З цих ліжок зайнято 3 012 ,  що складає приблизно 66%. У реанімаціях всього є 294 місця, з них вільними залишаються 86. З тих хворих, що знаходяться в реанімаціях, 152 перебувають на ШВЛ.

За словами Максима Хаустова, наразі вакцинація вже стала соціальною відповідальністю кожного, адже, як демонструє статистика, найменше всього у лікарнях зі складним протіканням коронавірусу перебуває людей, які зробили щеплення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що серед госпіталізованих осіб лише 235 зробили щеплення. У них захворювання протікає найлегше, а наслідки коронавірусу незначні. Найбільше наразі завантажені саме харківські лікарні або лікарні, які знаходяться недалеко від міста. У них зараз перебуває 901 пацієнт (63 людини перебувають на кисневої підтримки, а 52 в реанімації). За словами заступниці харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, Харків перетнув максимум осінньої хвилі 2020 року, але ще не досяг піку весняної хвилі 2021 року. За попередній тиждень в місті померло 90 осіб. У лікарнях продовжують відкриватися додаткові місця для хворих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися