У Харківській області рівень захворюваності відповідає "червоній" зоні карантину

Харківська область залишилася в "помаранчевій" карантинній зоні

У Харківській області коронавірус вже перевищує багато показників, однак регіон залишається в "помаранчевій" зоні карантину. Про це розповіли на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

В регіоні рівень захворюваності перевищив норму у 8,8 разів і склав 660 випадків на 100 тисяч осіб (норма - 75 випадків), а рівень госпіталізацій склав 96,5 на 100 тисяч осіб (норма - 60). Крім того, завантаженість койко-місць у лікарнях склала 62,2% (норма - 65%).

Контекст:

У Харківській області на 17 жовтня коронавірус виявили у 948 жителів. За добу від COVID-19 померло 23 людини. В області COVID-19 діагностували вже у 186 410 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4324 хворих. Одужало від коронавірусу 156 807 осіб. Зараз під наглядом медиків перебувають 25 279 пацієнтів.

Завідувач лабораторією імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до Нового року, проте в світі ще довго будуть "тліти" численні осередки.

У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Джерело: https://moz.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися