У харківських лікарнях закінчилися вільні місця з потоковим киснем

У Харківській області продовжує ускладнюватися ситуація з коронавірусом

У Харкові на 18 жовтня було 1540 ліжок для хворих на коронавірус. Подробиці розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Олена Головіна.

За словами чиновниці, в лікарнях Харкова зараз зайняті 1 149 ліжок. При цьому вона зазначила, що в місті вже немає вільних місць з підключеним потоковим киснем. Всього їх в Харкові 719. Якщо жителям потрібен кисень їх госпіталізують в районні лікарні області. Зараз ведеться робота по збільшенню кількості ліжок з киснем.

Контекст:

 У Харківській області на 18 жовтня коронавірус виявили у 823 жителів. За добу від COVID-19 померло 16 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 187 233 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4340 хворих. Видужала від коронавірусу в сумі 157 548 осіб. Зараз під наглядом медиків перебувають 25 345 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися