Медики озвучили статистику захворюваності на грип в Харківській області: вище епідемічного порогу

Серед хворих було госпіталізовано 1 228 осіб

За даними Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ, в період з 8 по 14 жовтня з урахуванням випадків коронавірусу (попередній діагноз) в Харківській області на грип та ГРВІ захворіло 12 915 громадян. Такий показник на 17% менше, ніж за минулі сім днів, пише Depo.Харьков.

Зазначається, що серед хворих 3 742 (29%) - діти.

Загальний показник захворюваності на 100 тисяч населення становить 493,28. Це значення на 18,8% вище, ніж епідемічний поріг. Крім того, медики зазначили, що інтенсивність епідеміологічного процесу в регіоні відповідає низькому рівню.

Серед хворих було госпіталізовано 1 228 осіб, 125 з яких - діти.

Найвищий показник захворюваності фахівці зафіксували в Куп'янському районі, при цьому найнижчий - в Красноградському.

На цьому тижні методом ПЛР-тест провели для 9 474 осіб з клінічними проявами ГРВІ, з них у 59,6% виявили коронавірусну інфекцію.

Раніше "Коментарі" писали, що в Харківській області на 19 жовтня коронавірус виявили у 1412 жителів. За добу від COVID-19 померло 27 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 188 645 чоловік.

Інші новини:

Завідувач лабораторією імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, проте в світі ще довго будуть "тліти" численні осередки.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися