У Харкові чоловік помер від ботулізму

Пенсіонер помер від ботулізму після того, як з'їв гриби

У Харкові 22 жовтня ботулізм зареєстрували у 75-річного пенсіонера та його 46-річного сина. Літній чоловік помер у лікарні. Про це на брифінгу розповіла заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, повідомило "Суспільне". 

Син загиблого пенсіонера досі перебуває у реанімації, його стан є стабільним. Зазначається, що чоловіки разом їли консервовані гриби домашнього приготування. При цьому банку було здуте, але сім'я подумала, що термічної обробки буде достатньо. Виявилося, що ні та вже на четверту добу у батька з'явилися симптоми отруєння, а на 5 день - і у сина.

Масове отруєння в Харкові:

У Харкові десятки людей отруїлися суші в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан №1" (ресторани "Якіторія" і "Мафія"). Масові госпіталізації почалися з 16 червня. Люди потрапляли до лікарень з однаковими симптомами.

Основною причиною масового отруєння в "Якіторії" та "Мафії" стало недотримання санітарно-гігієнічного режиму на кухні. Як повідомили в Держпродспоживслужбі, швидше за все, усіх заразив хворий працівник. За словами прессекретаря мережі закладів Владислава Шкоди, в аналізах працівників закладу сальмонелу не виявили. Там провели дезінфекцію, відремонтували кухонні та технічні приміщення, списали продукти.

Всього в закладі отруїлися 90 осіб, з них 19 дітей. Діагноз "Сальмонельоз середнього ступеня тяжкості" з різними збудниками був підтверджений сумарно у 87 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися