"Осіння трагедія в Україні", - харківський лікар про коронавірус

Лікар із Харкова описав ситуацію з коронавірусом в Україні

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський розповів, що у світі пандемія вже згасає, але в Україні самий розпал Дельта-хвилі, оскільки після 90 смертей за добу у вересні різко повалилися 375 у жовтні та 650 за перші дні листопада. Відповідну посаду лікар опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Протягом всієї вакцинальної кампанії в Україні я постійно говорю одне і те ж: "Треба вакцинувати людей похилого і людей з хронічними захворюваннями! "Але виконавча влада стимулює вакцинацію КОГО ЗАВГОДНО, але не груп медичного ризику. Ми прищеплювали військових, публічних осіб, працівників готельного бізнесу, викладачів, вагітних. З липня почали прищеплювати ВСІХ охочих. Зараз активуємо вакцинацію дітей. АЛЕ НЕ ПОЛІТНИХ!", - написав лікар.

Ще 1 вересня Волянський прогнозував, що дельта забиратиме до 200 осіб на добу, проте йому здавалося, що влада буде раціональнішою, а люди розсудливою.

"Прогноз не справдився. Раціональних дій НЕ БУЛО. РОЗСУДЛИВОСТІ ТЕЖ!!! Мої пости із закликами вакцинувати вразливих, антивакцинатори засипали репліками: "Дайте спокій літнім! Дайте їм спокійно дожити! Ви ж пишете, що вакцинація не захищає!" тощо. Вакцинація захищає. Не всіх. Але зменшує ризик померти у багато разів. Можна вагатися щодо щеплень людей до 50 років, обговорювати доцільність, ризики тощо. Але для літніх людей. ВСЕ гранично зрозуміло: вакцинація раніше не хворих ЗАХИЩАЄ ЇХ ВІД СМЕРТІ!!!! ", - вважає Волянський.

Нагадаємо, лікар до цього писав, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні вогнища.




ТИхон

6 листопада 2021, 16:16

...Рассмешите меня , чем нибудь другим , а не тезисами" об обеспокоенности за долю пожилых людей"....,- простым хотя-бы обращением к "закреплённому/домашнему врачу" с просьбой посодействовать в лечении на стационаре или приобретением места на кладбище (глядя на перспективно-ожидаемое дальнейшее состояние больного!?).... Вс всем ясно ?!...

Пенсионер

6 листопада 2021, 11:39

Но если человеку нужно добраться до поликлиники, чтобы сделать прививку, и сертификата у него, соответственно, нет? - Поскольку мы находимся в «красной» зоне, перед поездкой в общественном транспорте (метро, троллейбусе, трамвае, маршрутном такси) необходимо сделать ПЦР-тест либо экспресс-тест на коронавирус. С таким тестом можно смело отправляться на вакцинацию. - Если учесть, что тест стоит 800-900 грн., для пенсионеров лучше совета не придумаешь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися