Лікар із Харкова розповів, скільки насправді українців померло від коронавірусу

Волянський розповів про надмірну смертність в Україні

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський розповів, що Україна від коронавірусу втратила 200 тисяч людей. Відповідний пост лікар опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Кількість летальних випадків, пов'язаних з Covid, за оперативними даними МОЗ (РНБО, ЦОЗ, НСЗУ) приблизно вдвічі менша за кількість доданих смертей. Тобто якщо на сьогодні летальних випадків, пов'язаних із Covid в Україні близько 90 тисяч, то реальна кількість доданих (перевищує рівень 2015-2019 років) смертей у 2 рази більше. До 1 січня 2022 року людські втрати України складуть 200 тисяч. Звідки ці додані смерті? Можна з великою часткою впевненості говорити, що додані смерті — це ковід, неврахований ковід і "зайві" інфаркти", - написав лікар.

Окрім цього, він зазначив, що у наступні роки ці "зайві" смерті літніх і хронічно хворих людей поступово компенсуватимуться зниженням смертності, що само собою зовсім не виправдовує втрату 200 тисяч осіб.

Контекст :

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися