У всіх харківських пунктах вакцинації повністю закінчилася одна з вакцин

Пункти вакцинації очікують на поставку до кінця поточного тижня

У Харкові на сьогодні немає вакцини AstraZeneca. Протягом кількох днів її немає у жодному пункті вакцинації регіону. Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на слова директора Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Максима Хаустова.

Так, за інформацією джерела, надходження нової партії вакцини очікують у регіоні до кінця цього тижня. Проте скільки саме їх буде – невідомо. За словами Максима Хаустова, отриману вакцину AstraZeneca будуть використовувати лише для введення другої дози харків'янам.

Медсестра одного з пунктів вакцинації у Харкові розповіла, що вакциною AstraZeneca щеплюються одиниці. Однак варто тільки цій вакцині зникнути на якийсь час з пунктів масової вакцинації, як раптом на неї виріс попит і люди різко захотіли вакцинуватися саме нею.

Як зазначають у Міністерстві охорони здоров'я, вакцини можна комбінувати. Тобто першу дозу можна зробити Pfizer або AstraZeneca, а другу - Moderna, і навпаки. Не можна поєднувати з іншими лише CoronaVac.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що харківський лікар розвіяв фейкову інформацію та пояснив, у чому затяті прихильники вакцинації не мають рації. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що харків'ян попереджають про шахраїв, які намагаються виманювати особисті дані під приводом виплати "щеплення тисячі гривень". У МОЗ нагадують, що "прищепну тисячу" не видаватимуть "живими" грошима. Українці зможуть гарантовано отримати від держави 1000 грн на віртуальні карти через сервіс "Дія". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися