У Харкові з'явилася AstraZeneca, але не для всіх

Харків отримав вакцину AstraZeneca

У Харкові 9 грудня знову з'явилася вакцина AstraZeneca. Однак отримати її можна тільки для другої дози. Про це розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максим Хаустов, передає "Об'єктив".

При цьому Хаустов зазначив, що кілька днів тому AstraZeneca закінчилася не лише на Харківщині, а й у всій Україні. Також він додав, що решта вакцин, а це Pfizer, Moderna та CoronaVac присутні.

"Коли закінчується якась вакцина – вона стає дуже популярною чомусь. Коли AstraZeneca була у достатній кількості – її ніхто не хотів. Зараз з Moderna те саме. Такий менталітет – те, чого немає, вважається найкращим. Тому зараз AstraZeneca тільки для другої дози", — сказав Хаустов.

Контекст:

⬤ Також видання повідомляло про те, що харків'ян попереджають про шахраїв, які намагаються виманювати особисті дані під приводом виплати "щеплення тисячі гривень". У МОЗ нагадують, що "прищепну тисячу" не видаватимуть "живими" грошима. Українці зможуть гарантовано отримати від держави 1000 грн на віртуальні карти через сервіс "Дія". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харківській області на 9 грудня коронавірус виявили у 566 мешканців. За добу від COVID-19 померло 36 людей. В області COVID-19 діагностували вже 238 436 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 5932 хворих. Одужало від коронавірусу 213 675 людей. Зараз під наглядом медиків перебуває 18 829 пацієнтів.

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися