Чи небезпечний новий штам коронавірусу: відомий лікар дав відповідь

Лікар із Харкова прокоментував ситуацію з новим штамом коронавірусу

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію з новим штамом коронавірусу "Омікрон". Відповідну посаду він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Найпереконливіший аргумент, на мій погляд, це свіжі цифри з ПАР (1-ий малюнок) та Великобританії (2-й малюнок). За даними JHU за останні 28 днів з моменту виявлення першого випадку в ПАР захворіло 383 тисячі людей і померло 853 інфікованих Потужна 4-я хвиля очевидна, але навіть якщо всі смерті віднести на рахунок нового варіанту - летальність 0,22%, якщо врахувати, що значна частина інфікованих не фіксується, то можна сміливо стверджувати, що Омікрон дуже заразний, але клінічно м'якший за дельту. "При цьому в ПАР лише 26,5% населення двічі вакциновано, тобто аргумент проваксів про те, що легка течія Омікрон пов'язана з повальним вакцинуванням не працює", - написав лікар.

Крім цього лікар проаналізував ситуацію у Великій Британії та Ізраїлі.

"У Великій Британії теж відзначається на тлі затяжної 6-місячної Дельта-хвилі різке збільшення кількості нових інфікованих (1,622 млн за 28 днів). Але кількість смертей знижується (3317), відповідно, летальність 0,2%. Тим часом Ізраїль почав вводити 4-у дозу людям 60 і медикам. Хоча в Ізраїлі вже майже не хворіють і майже не вмирають через Covid (малюнок 3). 17 тисяч нових випадків і 54 смерті за 28 днів", - підсумував лікар.

Нагадаємо, навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися