Лікар із Харкова заявив, що у 2022 році ситуація з коронавірусом буде не такою трагічною.

Волянський висловив свою думку про коронавірус

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський дав свій прогноз щодо коронавірусу на 2022 рік. Відповідну посаду він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Пісня Семена Слєпакова, написана до нового 2019, на жаль, по-новому актуальна зараз для України. 40 тисяч доданих смертей у 2020 змінилися на 150 тисяч у 2021. Попри досвід, протоколи, вакцинацію. Але Дельта-хвиля завершується... Попри те, що вакциновано лише двома дозами лише 35% населення.А дві дози, як уже зрозуміло, не захищають проти інфікування Омікрон. Від слова "зовсім". буде набагато менше. Люди, що не мають захисту (що перевіряється тестом на кількість антитіл) з груп ризику, рекомендую вакцинуватися. Отримавши дві дози людям з груп ризику рекомендую 3 дозу", - написав лікар.

Волянський вважає, що додана смертність повинна змінитись компенсацією (зменшенням кількості летальних наслідків у порівнянні з допандемічним періодом) і це станеться вже 2022 року.

Контекст :

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

⬤ На Харківщині на 1 січня коронавірус виявили у 180 мешканців. За добу від COVID-19 померло 12 людей. В області COVID-19 діагностували вже 243 347 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6361 хворий. Одужало від коронавірусу 230 662 особи. Зараз під наглядом медиків перебуває 6324 пацієнти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися