"Вакцинація не знижує ймовірність захворіти на Омікрон, але різко знижує ризик померти", - відомий лікар

Волянський прокоментував ситуацію з коронавірусом у Великій Британії

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував ситуацію з Омікрон-варіантом коронавірусу у Великій Британії. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Волянський розповів, що відповідно до ситуації у Великій Британії, вакциновані хворіють на Омікрон частіше, ніж невакциновані, але помирають набагато рідше. Іншими словами ефективність вакцинації проти інфікування менша за нуль, а проти госпіталізації та смерті навпаки неймовірно висока.

"Протягом 3-х тижнів у Великій Британії позитивні тести на ковід були виявлені у 3,16 мільйона людей. З них 2,09 млн (66%) вакциновано 2 і більше разів. 0,64 млн (20%) не щеплено, 0,2 млн (6%) хворих не щеплено 1 раз. 13514 людей було госпіталізовано до відділень реанімації. З них 7877 (58%) вакциновано 2 і більше разів, 5% щеплено 1 раз, 35% не вакциновано. Померло протягом 3-х тижнів (28 днів після позитивного ПЛР) 3174 особи, 66% з них вакциновано 2 і більше разів, 4% вакциновано 1 раз, 29% - не щеплено.

Попередня летальність за 3 тижні становить 0,1% для повністю вакцинованих та 0,14% для нещеплених. Цифри близькі. Але в основному неприщеплені діти 0-17 років, що часто хворіють зараз, РІЗКО зменшують середню летальність. Якщо зробити розбивку за віковими групами, то летальність серед нещеплених 18 років і старше у 8-15 разів вища, ніж в аналогічних вікових групах серед вакцинованих", - написав лікар.

Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії Попової. Дівчина заявила, що вона вакцинувалася, і закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися