"Ще Дельта чи вже Омікрон?" - відомий лікар прокоментував ситуацію з коронавірусом

Волянський прокоментував ситуацію з різними штамами коронавірусу

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував ситуацію коронавірусом. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Попри величезне зростання кількості інфікованих (за останні 28 днів за даними JHU ця цифра досягла 50 мільйонів), кількість летальних наслідків поступово знижується. Середня летальність протягом місяця опустилася до 0,36% (за дворічний період пандемії - до 1,7%). Враховуючи те, що, як і раніше, фіксуються далеко не всі випадки інфікування, реальні цифри летальності Covid значно нижчі. Зі світової "двадцятки" за кількістю смертей за 28 днів вибули Румунія та Іран, увійшли ПАР та Іспанія. Україна опустилася на 7 місце. Можна припускати, що значна частина смертей поки що пов'язана з Дельтою", - написав лікар.

Контекст:

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.

У Харківській області на 16 січня коронавірус виявили у 612 мешканців. За добу від COVID-19 померло 9 людей. В області COVID-19 діагностували вже 248 828 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6477 хворих. Одужало від коронавірусу 233 852 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 8499 пацієнтів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися