Стало відомо, як у Харкові святкуватимуть Водохреща

У Харкові усі заходи відбуватимуться з суворим дотриманням обмежень воєнного стану

У четвер, 19 січня, християни східного обряду святкуватимуть Хрещення Господнє, або Богоявлення. Це свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа в річці Йордан. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

З вечора 18 січня, у день Навечір'я Богоявлення, у храмах Харкова відбудеться вечірнє богослужіння, після якого буде проведене освячення води.

На Хрещення, 19 січня, вранці відбудеться Божественна літургія, а після неї - освячення води. Освячення води триватиме до вечора у храмах міста та біля джерел. Детальнішу інформацію можна дізнатися у найближчому з храмів.

У міській раді наголосили, що усі заходи відбуватимуться з суворим дотриманням обмежень воєнного стану та обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в одній з громад Харківської області заборони відвідувати пляжі на Водохреща. “У зв’язку з тим, що на сьогодні на території нашої громади знаходиться велика кількість вибухонебезпечних предметів, відвідування прибережних смуг річок та водоймів на території Балаклійської громади категорично заборонено, перебувати на пляжах небезпечно”, - наголосили у Балаклійській міській раді. Жителів громади закликали утриматися цьогоріч від святкування свята Водохреща на пляжах громади. "Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку!", - звернулися до мешканців.

Варто зазначити, що у Харківській області навесні ймовірно проводитимуть розмінування сільгоспугідь. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися