На Харківщині проводять перевірки перед Великодніми святами

Рятувальники нагадали настоятелям про правила поводження з відкритим вогнем

У Харківській області проводять заходи з метою перевірки готовності релігійних об'єктів до Великодніх свят. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Так, працівники Ізюмського РУ Головного управління ДСНС України у Харківській області провели протипожежне обстеження будівель культових споруд та прилеглих територій. Рятувальники нагадали настоятелям про обов'язкову обережність при використанні відкритого вогню під час Пасхальних церковних служб.

Особливу увагу спеціалісти звернули на справності та надійності електромереж, а також наявність достатньої кількості справних вогнегасників. Не оминули увагою й утримання евакуаційних виходів, якими у випадку пожежі парафіяни зможуть залишити храм.

“З керівниками культових споруд рятувальники провели додаткові інструктажі, вручили листівки та пам’ятки про заходи пожежної та техногенної безпеки в храмах”, - повідомили у ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області на Великдень будуть діяти певні обмеження. У поліції нагадали, що 16 квітня 2023 року православні Східного обряду будуть відзначати один з найважливіших християнських свят – Великдень. За попередніми даними, у Харківській області релігійні заходи будуть відбуватись у приміщеннях 315 православних храмів.  Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко наголосив, що богослужіння будуть проводитися з урахуванням комендантської години, тривалість якої не зміниться – з 23-00 до 5-00.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися