У Харківській області знову стався скандал із церквою

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) із Харківщини.

Служба безпеки задокументувала протиправну діяльність ще одного настоятеля храму УПЦ (МП) у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

У той час, коли регіон був у тимчасовій окупації, він підтримав російських окупантів і "на власному прикладі" закликав зробити це інших місцевих мешканціів.

Проте, коли внаслідок успішного контрнаступу ЗСУ частина Харківщини була деокупована, клірик, прихопивши майно релігійної громади, втік разом з військами рф.

Пізніше разом із родиною оселився на території країни-агресора.

Уже звідти він записав відеокоментар, в якому російську агресію проти України назвав "війною всього світу з руським міром".

Однією з перших це відео розмістила на власному Телеграм-каналі прокремлівська партія рф "єдина росія".

Згодом "виступ" клірика "підхопили" інші численні пропагандистські медіаресурси країни-агресора, у тому числі центральні канали "росТБ".

Результати ініційованої СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності представника УПЦ (МП).

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Викриття і документування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

колаборант у Харкові, скандал з церквою

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові пролунали вибухи: де сталися "прильоти"

5 червня, близько опівночі у Харкові пролунало декілька потужних вибухів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 23:28 закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях через обстріли.

Вже опівночі очільник області, а також мер Харкова Ігор Терехов повідомили, що влучання ракет зафіксовані у Слобідському та Шевченківському районах Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися