Троє харків'ян на рік вирушать в Антарктиду

Троє харків'ян відправляться в експедицію в Антарктиду

20 січня конкурсна комісія визначила склад учасників 25-ї Української антарктичної експедиції, куди увійшли 12 осіб. Про це портал "Коментарі. Харків" дізнався у прес-службі Міністерства освіти України.

Зазначимо, що старт експедиції намічений на березень поточного року. Полярники проведуть в Антарктиді цілий рік. У складі експедиції - лікар, електрик, сисадмін, механік, кухар, адміністратор зв'язку та 7 науковців. Конкурсна комісія також визначила заміну для кожного з членів комісії.

Серед учасників команди - троє харків'ян. Це гідрометеоролог і океанограф Ганна Соіна, Андрій Сопін, який буде займатися геокосмічною проблематикою, а також дизеліст-електрик Юрій Лішенко (побуває в Антарктиді в третій раз). Для Ганни поточна експедиція стане першою.

Тепер відібраних учасників чекає спеціальний кількаденний тренінг, де вони будуть засвоювати навички, необхідні для життя і роботи на станції "Академік Вернадський".

Нагадуємо, що відбір 25-у УАЕ було оголошено на початку жовтня 2019 року. Відправитися на конкурс міг кожен бажаючий, у цілому надійшло 88 заявок: 66 чоловіків і 22 - від жінок. Сама процедура відбору мала кілька етапів, зокрема, психологічне тестування, медогляд та ін

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися