У Харкові під суд піде колишній ректор одного з вишів за корупцію

Керівник навчального закладу вимагав гроші від іноземних студентів.

Наприкінці минулого року ректор одного з вищих навчальних закладів м. Харкова вимагав від групи іноземних студентів 17 тис. грн. за проживання у гуртожитку. Наразі Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього ректора одного з вищих навчальних закладів м. Харкова за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, службовець вимагав кошти та попередив студентів, що у разі несплати він ініціює їх виселення.

Крім того, ректор систематично дзвонив студентам та направляв повідомлення щодо необхідності передати йому гроші.

23 грудня 2021 року представник іноземної групи студентів передав ректору 17 тис. грн.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Депутат Харківської міськради привласнив бюджетні кошти: його чекає суд. Частину коштів депутат витратив на придбання авто.

Досудове розслідування встановило, що у 2020 році депутат Харківської міської ради ради від політичної партії “ОПЗЖ”, який є директором ТОВ, привласнив, спільно з керівником і працівником науково-виробничого підприємства, понад 9 млн грн з державного бюджету. Кошти були виділені на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у смт Новопокровка Чугуївського району.

У прокуратурі повідомили, що обсяги виконаних робіт були завищені. Щоб приховати реальне походження коштів, з рахунку ТОВ майже 2,5 млн грн пішло на купівлю автомобіля Audi Q8. Також кошти опинилися на особистих рахунках директора, а залишок — на рахунках науково-виробничого підприємства. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися