Вчителям на Харківщині передадуть майже 6 тисяч ноутбуків

Ноутбуки виділять у межах проєкту ЮНЕСКО

Ноутбуки отримають заклади загальної середньої освіти, які найбільше постраждали від військової агресії Російської Федерації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами директора Департаменту науки та освіти Харківської ОВА Олексія Литвинова, щоб повністю забезпечити вчителів ноутбуками, потрібно понад 30 000 пристроїв.

Олексій Литвинов наголосив, що у межах проєкту ЮНЕСКО буде виділено 5895 ноутбуків. За його словами, пристрої потрібні як вчителям, так і учням на деокупованих територіях. Чиновник зазначив, що певну кількість ноутбуків, імовірно, отримають учні.

Варто нагадати, що наприкінці серпня керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов передав від ЮНІСЕФ для вчителів Харківщини 583 ноутбуки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває навчальний процес, однак через постійні ворожі обстріли регіону школярі навчаються виключно дистанційно. Школярі Харківської області підуть на канікули планово 24 жовтня. На сьогодні в освітніх закладах області навчається понад 223 тисячі школярів та 12 тисяч дошкільнят. Відновлюють навчання і в деокупованих населених пунктах Харківщини, зокрема почали навчати школярів деякі школи Чугуївського району. За попередніми даними, на деокупованих територіях знаходиться понад 2500 учнів та 500 вчителів.

Близько 30% закладів освіти Харківської області постраждали від ворожих обстрілів. З 1667 закладів, які працювали на Харківщині до початку війни Росії проти України, зруйновано чи пошкоджено 530 об'єктів. Але в навчальних закладах уже частково проводять відновлювальні роботи.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися