У Харкові збережено унікальний науковий об’єкт

Створено умови для проведення наукових досліджень.

6 січня 2023 року на черговому засіданні Уряду прийнято рішення щодо збереження унікального наукового об’єкта у Харкові, який має виняткове значення для вітчизняної та світової науки – "Магнітодинамічний комплекс Державної установи "Інститут технічних проблем магнетизму Національної академії наук України". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки України.

Таке рішення сприятиме створенню умов для проведення наукових досліджень, отримання якісних наукових результатів, досягнутих з використанням наукового об’єкта, що становить національне надбання.

Необхідність такого рішення виникло у зв’язку із припиненням Державної установи "Інститут технічних проблем магнетизму Національної академії наук України" шляхом реорганізації (приєднання до Інституту проблем машинобудування імені А. М. Підгорного Національної академії наук України). Науковий об'єкт, що становить національне надбання "Магнітодинамічний комплекс Державної установи "Інститут технічних проблем магнетизму Національної академії наук України" (місто Харків)", передано на баланс Інституту проблем машинобудування імені А. М. Підгорного Національної академії наук України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія намагається покращити тактичне положення у Харківській області – Генштаб

На Куп’янському напрямку ворог намагається зайняти нові позиції.

Ворожі війська протягом доби вели обстріл сіл на міст Харківської області.

Незважаючи на оголошений так званий “режим припинення вогню”, російські окупанти продовжують обстрілювати позиції наших підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Ворог намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку.

На Слобожанському напрямку загарбниками обстріляно райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневу активність ворога зафіксовано біля населених пунктів – Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися