Росія намагається покращити тактичне положення у Харківській області – Генштаб

Ворожі війська протягом доби вели обстріл сіл на міст Харківської області.

Незважаючи на оголошений так званий “режим припинення вогню”, російські окупанти продовжують обстрілювати позиції наших підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Ворог намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку.

На Слобожанському напрямку загарбниками обстріляно райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневу активність ворога зафіксовано біля населених пунктів – Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині.

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, минулої ночі ворог завдав двох ракетних ударів по місту Мерефа Харківського району. Пошкоджений об'єкт цивільної промисловості. На жаль, загинув 50-річний мирний мешканець.

Крім того, протягом доби ворог обстрілював село Стариця Чугуївського району та смт Дворічна Куп'янського.

У Дворічній під ворожий обстріл потрапив приватний житловий будинок та будівля підрозділу ДСНС. Також були пошкоджені 2 автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників. Без постраждалих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уряд спрямує більше 17 мільярдів гривень на відновлення житла – Шмигаль

Перший пріоритет – зруйноване житло людей. Україна планує найближчим часом розпочати відновлення зруйнованого житла за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок.

"Спільно зі Світовим банком плануємо провести чергову верифікацію потреб України на швидке відновлення. Нагадаю, що маємо таку фіксацію на початок червня. Тоді цифра становила 350 млрд доларів завданих збитків. Враховуючи останні атаки на нашу інфраструктуру, сьогодні ця сума сягає понад 700 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що у держбюджеті на нинішній рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це - будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

"Уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків - на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет — зруйноване житло людей", - наголосив прем'єр.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися