Як у Харківській області проводитимуть національний мультипредметний тест

Цьогорічний НМТ матиме кілька відмінностей від торішнього

Цього року вдруге проведуть національний мультипредметний тест (НМТ) - як альтернатива ЗНО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Реєстрація учасників НМТ стартувала 3 квітня і триватиме до 3 травня 2023 року.

Директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов та директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко розповіли про особливості проведення НМТ у регіоні.

Олексій Литвинов розповів, що в області напрацьовують мережу тимчасових екзаменаційних центрів. У яких населених пунктах буде проводитися тестування, вирішуватиме начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, адміністрація майже рік забезпечувала заклади освіти, в яких може відбуватися тестування, електрогенераторами, пальним і Старлінками, щоб провести кампанію.

Планується проведення двох сесій НМТ: основної та додаткової. Основна проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

За словами Олександра Сидоренка, на цьогорічний НМТ винесено три предмети замість чотирьох. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет - на вибір учасника. Цього року до предметів національного мультитесту не включили географію.

На вибір пропонуються такі предмети: історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька чи іспанська), біологія, хімія та фізика.

Тривалість тесту цього року складе 180 хвилин замість 120. Розподіл часу на кожен предмет становитиме одну годину, але кожен учасник зможе самостійно розподілити час на тестуванні. Щоб отримати мінімальну позитивну оцінку – 100 балів – потрібно буде набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

НМТ можна буде скласти за кордоном - вже понад 20 країн підтвердили проведення основної сесії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про порушення при ремонті школи в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися