У Харківській області випускники мають право на безплатне навчання у вишах: подробиці

Для деяких категорій випускників передбачено зарахування до закладів освіти за КВОТОЮ-2

Випускники з тимчасово окупованих територій та ті, хто виїхав з таких територій після 1 січня 2023 року, мають право на навчання за держзамовленням у вищих навчальних закладах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Для вказаних категорій випускників передбачено зарахування до закладів освіти за КВОТОЮ-2.

Заяву на вступ можна подати онлайн через електронний кабінет вступника. Реєстрація особистих електронних кабінетів розпочнеться 1 липня 2023 року на вебсайті за посиланням.

Вступники, які зареєстровані та перебувають на ТОТ, зможуть пройти усі процедури вступної кампанії дистанційно.

Після зарахування вступники з ТОТ можуть укласти договір із навчальним закладом упродовж наступних трьох місяців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що цього року вдруге проведуть національний мультипредметний тест (НМТ) - як альтернатива ЗНО. Реєстрація учасників НМТ стартувала 3 квітня і триватиме до 3 травня 2023 року. У Харківській області напрацьовують мережу тимчасових екзаменаційних центрів. У яких населених пунктах буде проводитися тестування, вирішуватиме начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, адміністрація майже рік забезпечувала заклади освіти, в яких може відбуватися тестування, електрогенераторами, пальним і Старлінками, щоб провести кампанію.

Планується проведення двох сесій НМТ: основної та додаткової. Основна проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. Що потрібно знати про організацію та проведення тесту читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися