Ігор Терехов про зміни у підготовці до навчального року після обстрілів Харкова

Доцільність відвідування школи визначатимуть батьки

У Харкові визначать приміщення, які слугуватимуть бомбосховищами для безпечного навчання дітей. Про це в ефірі національного телемарафону сьогодні, 18 липня, розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що 1 вересня у Харкові планується почати комбіноване навчання, і за бажанням батьків діти зможуть відвідувати заняття. За словами міського голови, це не буде примусове навчання офлайн.

“Облаштуємо сертифіковані приміщення там, де можна буде навчати дітей, згідно з вимогами до безпечного перебування”, - зазначив Ігор Терехов

У Харківській міській раді нагадали, що у Харкові також готують укриття у школах. У 2022 році в навчальних закладах підготували 51 укриття, зараз коштом територіальної громади ремонтують 21 сховище, а ще 13 обладнають коштом іноземних інвесторів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Чугуївській громаді наступний навчальний рік відбудеться в режимі онлайн. Відповідне рішення ухвалили 11 липня на нараді з директорами закладів освіти, яку провела начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва. Рекомендації щодо майбутнього навчального року надали керівники районних управлінь Національної поліції та ДСНС. На їхню думку, сьогодні жодне укриття не зможе гарантувати безпеку в разі прямого влучання російської ракети. 

Також досвід проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту, під час якого лунали тривоги, свідчить, що евакуація навіть незначної кількості учнів старших класів вимагає значного часу – з маленькими школярами ситуація буде ще складнішою.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися