Що відомо про формат навчання школярів у Харкові та області восени

Які школи у Харківській області планують відновити офлайн-навчання

У Харківській ОВА та Харківській міській раді розглядають можливість організації змішаного формату навчання школярів з 1 вересня, пишуть "Коментарі. Харків". 

У ХОВА обговорили готовність укриттів у закладах освіти та можливість початку змішаної форми навчання.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вкотре наголосив, що при організації безпечного середовища для школярів потрібно виконувати вимоги ДБН В.2.2-5-97. За його словами, заклади дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої освіти мають оперативно інформувати правоохоронні органи та органи ДСНС про свої рішення щодо змішаного чи очного навчання. Він наголосив, що усі готові укриття мають бути перевірені.

Директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов зазначив, що за державною субвенцією для регіону вже виділено 224 млн грн на облаштування укриттів. Наразі затверджено перелік об'єктів на 67 млн грн. Зокрема, в області знаходиться 107 захисних споруд та 216 найпростіших укриттів у закладах області. Проте вони ще потребують допрацювання, аби відповідати вимогам ДБН.

Зараз відомо, що 11 закладів загальної середньої освіти Харківщини планують розпочати освітній процес за змішаною формою навчання у разі позитивної реалізації проєктів з облаштування укриттів. 638 освітніх установ розпочнуть новий навчальний рік дистанційно. Серед закладів дошкільної освіти за змішаним форматом навчатимуть у 18 установах, у 312 – залишиться дистанційна форма.

У ХОВА зазначили, що у закладах вищої освіти очікується приблизно 120 тисяч вступників. Крім того, 19 ЗВО планують розпочати дистанційне навчання, 5 – змішане. Але лише 3 заклади ухвалили відповідне рішення.

У Харківській міській раді триває обговорення формату навчання учнів. Харківський міський голова Ігор Терехов обговорив майбутній формат навчання з батьками школярів Новобаварського району. У зустрічі взяли участь близько 200 батьків та вчителів. Питання, адресовані меру, здебільшого стосувалися організації навчального процесу.

Ігор Терехов вкотре зазначив, що батьки самі обиратимуть форму навчання для своєї дитини. Він наголосив, що змішана форма працюватиме паралельно з дистанційною, а не на противагу їй.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківщині попередили про загрозу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися