У Харківській області звернулися до мешканців - попередили про загрозу

Жителям громади рекомендують зібрати найбільш необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг

У Куп'янській громаді звернулися до мешканців, особливо вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської військової адміністрації. 

“З урахуванням складної безпекової ситуації та збільшенням кількості обстрілів російськими окупантів по території Куп'янської громади, ви можете евакуюватися до більш безпечного місця - до Харкова з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України!”, - повідомили в міській адміністрації. 

Ті, хто евакуюється, отримають безплатне проживання у прихистку, гуманітарну допомогу, харчування, медичну підтримку. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна кількома способами.

При підготовці жителям громади рекомендують зібрати найбільш необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг. “Добровільна евакуація проводиться за сприяння Харківської обласної військової адміністрації та безпосередньої підтримки Єдиного координаційного гуманітарного центру Харківської області. Закликаємо! Не нехтуйте своєю безпекою та безпекою своїх близьких!”, - наголосили у міській військовій адміністрації. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Куп’янському районі вже кілька місяців оголошена евакуація, однак жителі неохоче виїжджають. “Тому ми наразі будемо розглядати можливість примусової евакуації дітей з самого міста Куп’янськ і з тих населених пунктів, там де ще проживають діти зі своїми батьками”, – зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися