Стало відомо, що буде з дитсадками у Харкові з 1 вересня

У Харкові зберігається загроза обстрілів

Харківська влада не планує відновлювати роботу комунальних дитячих садків з 1 вересня. Про це ефірі нацмарафону "Єдині новини" повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, пишуть "Коментарі. Харків".

Очільник міста наголосив, що загрози обстрілів завжди є по місту Харкову, доки Україна не перемогла російську федерацію. “Що стосується дитячих садочків, на жаль, ми не можемо собі дозволити їхнє відкриття, бо є такі загрози", - зазначив Ігор Терехов.

Мер Харкова розповів, що в школах планують проводити комбіноване навчання, проте його остаточний формат ще не визначений.

 Він розповів, що проводить зустрічі з батьками щодо вибору формату навчання. “Проговорюємо декілька варіантів комбінованого навчання наших дітей у спеціально облаштованих приміщеннях. Один варіант – це приміщення метрополітену, де можливо безпечно навчати наших дітей. У батьків є різні побажання", - сказав Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у ХОВА обговорили готовність укриттів у закладах освіти та можливість початку змішаної форми навчання. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вкотре наголосив, що при організації безпечного середовища для школярів потрібно виконувати вимоги ДБН В.2.2-5-97. За його словами, заклади дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої освіти мають оперативно інформувати правоохоронні органи та органи ДСНС про свої рішення щодо змішаного чи очного навчання. Він наголосив, що усі готові укриття мають бути перевірені.

Детальніше про організацію навчального процесу в Харкові та області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися