У Харкові обрали локацію для офлайн-навчання дітей: подробиці

Ігор Терехов розповів про організацію навчального процесу в метро

У Харківському метрополітені готують комфортні класи для навчання дітей у комбінованому режимі. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, пишуть "Коментарі. Харків".

Очільник міста розповів, що у класах облаштують системи рекуперації повітря, освітлення, туалетні кімнати. Школярів до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус. До того ж учнів безплатно годуватимуть.

Ігор Терехов розповів, що проводить зустрічі з батьками учнів і, за його словами, є запит на навчання офлайн та онлайн. Він зазначив, що влада повинна зробити так, щоб усі побажання були виконані. 

За словами мера Харкова, найбезпечніше місце - це метрополітен. “160 тисяч харків'ян з початку війни перебували в метро. Дуже просто було б залишити лише систему освіти онлайн, але я бачу запит від батьків, тому робитимемо все необхідне, щоб з 1 вересня почати комбіновану систему навчання, а дітям і батькам було спокійно”, - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, діти навчатимуться в метро три-чотири рази на тиждень, позмінно та почергово.

Ігор Терехов підкреслив, що навчальний процес не заважатиме мешканцям міста під час ракетної небезпеки використовувати метрополітен як укриття.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській ОВА обговорили готовність укриттів у закладах освіти та можливість початку змішаної форми навчання.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вкотре наголосив, що при організації безпечного середовища для школярів потрібно виконувати вимоги ДБН В.2.2-5-97. Він наголосив, що всі укриття мають пройти перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися