У ліцеї на Ізюмщині Харківської області побудують укриття

У Балаклійському лицеї №1 розпочато будівництво найпростішого укриття

Про початок реалізації проекта життєво важливого  укриття у балаклійському ліцеї №1 розповіла виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Балаклійської міської ради Оксана Дворічанська. Облаштування найпростішого укриття передбачає два виходи, вентиляцію, освітлення, можливість дотримання санітарно-гігієнічних норм, освітній простір для школярів. Проєктна потужність укриття – 1200 місць.

"Відповідно до законодавчої бази, Балаклійський ліцей № 1 імені Олександра Тризни увійшов до переліку об’єктів, яким надається субвенція з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Сума, яка виділяється на будівництво укриття, становить 15 мільйонів гривень. Із цих коштів  півтора мільйона гривень виділені з місцевого бюджету на виготовлення проєкту", - зазначила Оксана Дворічанська.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про можливий початок змішаного навчання у 11 школах Харківщини. В 11 школах Зачепилівської, Кегичівської та Сахновщинської громад Харківської області потенційно можуть почати змішане навчання в новому навчальному році. За оцінками Департаменту науки і освіти ХОВА, наразі в регіоні тільки близько 1,5 % від загальної кількості закладів середньої освіти потенційно можуть розпочати навчання у змішаному форматі, повідомляє "Слобідський край". Зараз в навчальних закладах трьох громад проводять роботи з облаштування укриттів. Строки їх завершення поки невідомі, тому в громад немає чіткого уявлення, коли саме освітні заклади відчинять свої двері для учнів. Всі співрозмовники видання із керівництва громад говорять, що 1 вересня буде розпочато в дистанційному форматі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися