В трьох громадах Харківської області 11 шкіл можуть розпочати змішане навчання

Мова йде про школи в Кегичівській, Зачепилівській і Сахновщинській громадах

В 11 школах Зачепилівської, Кегичівської та Сахновщинської громад Харківської області потенційно можуть почати змішане навчання в новому навчальному році. За оцінками Департаменту науки і освіти ХОВА, наразі в регіоні тільки близько 1,5 % від загальної кількості закладів середньої освіти потенційно можуть розпочати навчання у змішаному форматі, повідомляє "Слобідський край".

Зараз в навчальних закладах трьох громад проводять роботи з облаштування укриттів. Строки їх завершення поки невідомі, тому в громад немає чіткого уявлення, коли саме освітні заклади відчинять свої двері для учнів.

Всі співрозмовники видання із керівництва громад говорять, що 1 вересня буде розпочато в дистанційному форматі.

На Зачепилівщіні проходять перевірки ДСНС, не все відповідає ДБНам. "Оскільки начальник ХОВА вже озвучив, що навчання має бути у бомбосховищах, ця умова суттєво змінює підхід, бо квадратура не відповідає нормам" - підкреслює очільниця Зачепилівської громади Олена Петренко.

Схожа ситуація склалася і у Кегичівській громаді. Там планують як мінімум один навчальний заклад запустити в змішаному форматі.

У Сахновщинській громаді заявляють, що, скоріш за все, з 1 вересня не встигнуть вийти на змішане навчання. "Можливо, вже з 1 жовтня, але бажання вийти на таке навчання є", – зазначив в коментарі виданню очільник Сахновщинської громади Володимир Суєцький.

Дві школи громади розраховані приблизно на тисячу учнів, однак зараз потенційна завантаженість складає приблизно 50 %. Тому також варто враховувати можливості укриттів. Як варіант – робота в дві зміни: зранку будуть вчитися діти із сіл, яких доставлять на навчання. Потім у другу зміну вчитимуться діти із Сахновщини.

Усього навчанням у трьох громадах потенційно можна охопити понад 3 тисячі дітей.

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли, що дитячі садочки в Харкові працювати не будуть. Біля 30% школярів - в першу чергу молодша школа - навчатимуться в метро. П’ять вищих і три профтех навчальні заклади Харківщини задекларували готовність починати офлайн освіту, повідомляє міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін по результатам свого візиту на Харківщину. "Рішення важкі, але зрозумілі. Єдиний спосіб забезпечити дітям можливість безпечно навчатись. Харків постійно обстрілюється комплексами С-300, а це 40-60 секунд до прильоту" - підкреслив міністр. Нагадаємо, що Рада оборони Харківської області прийняла рішення: офлайн навчання у Харкові буде проводитись тільки в навчальних закладах, де є сховище, яке відповідає ДБН (не найпростіше укриття підвального типу, а саме сховище). По даним міністра, загальний фонд захисних споруд по місту - 3119.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися