Стало відомо, якими будуть ціни на гуртожитки для студентів у Харкові

ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області встановило ціну на проживання для студентів

У зв’язку з тим, що окремі виші на території Харківської області можуть розпочати з 1 вересня 2023 навчання у змішаному форматі, Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області нагадує про дію граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках.

Так, пунктом 1 спільного наказу Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров’я України  встановлено, що граничний розмір плати за проживання у студентських гуртожитках не може перевищувати:

- для студентів, абітурієнтів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 40 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;

- для клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів – 40 відсотків їх академічної стипендії;

- для курсантів денної форми навчання вищих навчальних закладів цивільної авіації, які перебувають на державному утриманні та отримують безоплатне харчування, – 20 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;

- для студентів індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням, – 20 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації, а для осіб, які забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням, – 0 відсотків мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про можливе залишення без стипендій одного з харківських вишів. У Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна по-іншому призначатимуть стипендії, адже коштів на виплати стипендій 40% студентів, які навчаються за держзамовленням, недостатньо. Кількість стипендіатів будуть визначати щомісяця з урахуванням рейтингу та наявних коштів. "Наразі університет вимушений перейти до порядку, згідно з яким сьогодні працюють ЗВО в нашій державі, та виплачувати стипендії в обсязі поточних щомісячних видатків на фінансування стипендіального фонду. Як наслідок, з березня 2023 року, згідно з рішенням Вченої ради Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кількість здобувачів вищої освіти, яким буде призначена і виплачена стипендія, визначатиметься щомісячно за наявним рейтингом успішності в межах коштів, виділених для виплати стипендій у відповідному періоді", — пояснили у ХНУ ім. Каразіна.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися