Харківська ОВА закупить шкільних автобусів на понад 31 мільйон гривень

Транспорт буде переданий до 6 територіальних громад Красноградського району

Про передачу шкільного транспорту на потреби громад Красноградського району розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час сьогоднішнього брифінгу.

Шкільні автобуси придбають за кошти з державного бюджету для 6 територіальних громад Красноградського району – Зачепилівської, Кегичівської, Наталинської, Сахновщинської, Старовірівської та Красноградської. Автобусами здійснюватимуть підвіз учнів до тих навчальних закладів, де буде можливість відновити заняття в форматі офлайн уроків або змішаній формі. Загальна сума яку планують витратити на закупівлю - 31 мільйон 206 тисяч гривень.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №418 було прийнято порядок щодо використання коштів у тому районі, який не перебуває в зоні активних або можливих бойових дій. У нас на сьогодні це один лише Красноградський район", - пояснив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про навчання у харківському метро учнів 19 шкіл. Про бажання навчальних закладів навчатися онлайн під час брифінгу повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини". "У нас буде переважати онлайн-навчання. Бажання впровадити змішану форму навчання задекларували 19 шкіл Харкова, це на станціях метрополітену. Це 3% навчальних закладів по Харківській області. Решта закладів освіти проводитимуть навчання онлайн", — зазначив Олег Синєгубов. Очільник ОВА сказав, що нині триває підготовка 1603 закладів освіти, в яких будуть навчатися понад 345 тис. дітей. "У нас є інформація, що декілька навчальних закладів приватної форми власності проводили роботу щодо облаштування укриттів, цього тижня ми будемо робити перевірки, щоб зрозуміти, чи готові вони працювати у режимі офлайн чи змішаній формі навчання", — додав також Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися