У харківському метро будуть навчатися учні 19 шкіл

Усі інші школи Харківщини будуть навчатися онлайн

Про бажання навчальних закладів навчатися онлайн під час брифінгу повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини".

"У нас буде переважати онлайн-навчання. Бажання впровадити змішану форму навчання задекларували 19 шкіл Харкова, це на станціях метрополітену. Це 3% навчальних закладів по Харківській області. Решта закладів освіти проводитимуть навчання онлайн", — зазначив Олег Синєгубов.

Очільник ОВА сказав, що нині триває підготовка 1603 закладів освіти, в яких будуть навчатися понад 345 тис. дітей.

"У нас є інформація, що декілька навчальних закладів приватної форми власності проводили роботу щодо облаштування укриттів, цього тижня ми будемо робити перевірки, щоб зрозуміти, чи готові вони працювати у режимі офлайн чи змішаній формі навчання", — додав також Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку міністром освіти України готовності Харківської області для онлайн-навчання. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час робочої поїздки в Харківську область разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим ознайомилися зі станом навчальних закладів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як наголосив Оксен Лісовий, наразі на Харківщині необхідно створити безпечні умови для відновлення офлайн-навчання. "Важливе розуміння того, наскільки ми забезпечуємо сьогодні якісне дистанційне навчання на Харківщині. Наскільки можемо бути впевненими в тому, що освітяни забезпечені і ґаджетами, і кадрами. Я повинен відзначити високий рівень роботи представників харківської обласної влади і ті зусилля, які вони приділяють відновленню освіти в регіоні. Я сам брав участь у звільненні Харківщини, тому для мене надзвичайно важливо, щоб регіон відбудовувався", – прокоментував Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися