Стало відомо, як саме діти будуть вчитися в харківському метрополітені: класи, дні, предмети

За словами директорки департаменту освіти Харкова класи будуть облаштовані на п'ятьох станціях підземки

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко сьогодні, 31 серпня, на пресконференції дала роз’яснення щодо організації навчального процесу в Харківському метрополітені. Про це повідомляється у соцмережах Харківської міської ради.

За словами чиновниці, на станціях "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" та "Академіка Павлова" облаштували 17 кабінетів площею 40 кв. м з рекуперацією повітря та шумоізоляцією, партами та необхідним обладнанням, розрахованих на 20 дітей. Всього сформовано 60 класів з понад 1 тис. дітей (23 класи - першокласники). Директор департаменту зазначила, що в резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.

Ольга Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові - з учнів різних шкіл. При цьому кожна дитина може повернутися до своєї школи на онлайн-навчання. У кабінетах працюватимуть вчитель та тьютор, який зустрічатиме та проводжатиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та обіду (харчування - безкоштовне). На перервах для дітей організують інтерактивні ігри. Крім того, на кожній станції будуть медик, психолог та охорона. Дітей, яким це необхідно, до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус у присутності педагога, а після уроків розвозитиме назад.

"Два-три дні школярі навчатимуться офлайн, в інші - онлайн. Щодня у дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої - українська мова і література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків становитиме 30-45 хв залежно від віку учнів. Навчання буде організоване у дві зміни - з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті в один день зможуть навчатися два класи.", - зазначила директорка департаменту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про навчання у харківському метро учнів 19 шкіл. Про бажання навчальних закладів навчатися онлайн під час брифінгу повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини". "У нас буде переважати онлайн-навчання. Бажання впровадити змішану форму навчання задекларували 19 шкіл Харкова, це на станціях метрополітену. Це 3% навчальних закладів по Харківській області. Решта закладів освіти проводитимуть навчання онлайн", — зазначив Олег Синєгубов. Очільник ОВА сказав, що нині триває підготовка 1603 закладів освіти, в яких будуть навчатися понад 345 тис. дітей. "У нас є інформація, що декілька навчальних закладів приватної форми власності проводили роботу щодо облаштування укриттів, цього тижня ми будемо робити перевірки, щоб зрозуміти, чи готові вони працювати у режимі офлайн чи змішаній формі навчання", — додав також Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися