Як у Харкові діти навчаються в метро (ФОТО)

У Харкові першокласники почали вчитися в метро

Сьогодні для 13 першокласників Немишлянського району перший у житті шкільний урок провели на одній зі станцій метрополітену. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Дітей на заняття привезли на шкільному автобусі у супроводі першої вчительки та тьюторів. Вони будуть супроводжувати та допомагати дітям робити перші кроки шкільного життя.

У районній адміністрації розповіли, що яскравий кабінет, ігри-знайомства з однокласниками та  невеличкі подарунки стануть цікавим стартом до Країни Знань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у серпні у харківському метрополітені готували комфортні класи для навчання дітей у комбінованому режимі. Очільник міста Ігор Терехов розповів, що у класах облаштують системи рекуперації повітря, освітлення, туалетні кімнати. Школярів до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус. До того ж учнів безплатно годуватимуть. Ігор Терехов розповів, що проводить зустрічі з батьками учнів і, за його словами, є запит на навчання офлайн та онлайн. Він зазначив, що влада повинна зробити так, щоб усі побажання були виконані. 

За словами мера Харкова, найбезпечніше місце - це метрополітен. “160 тисяч харків'ян з початку війни перебували в метро. Дуже просто було б залишити лише систему освіти онлайн, але я бачу запит від батьків, тому робитимемо все необхідне, щоб з 1 вересня почати комбіновану систему навчання, а дітям і батькам було спокійно”, - зазначив Ігор Терехов. За його словами, діти навчатимуться в метро три-чотири рази на тиждень, позмінно та почергово.

Ігор Терехов підкреслив, що навчальний процес не заважатиме мешканцям міста під час ракетної небезпеки використовувати метрополітен як укриття.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися