Стало відомо, якою повинна бути максимальна тривалість уроків у Харкові та області

Основним питанням є забезпечення оптимального навантаження учнів є розклад занять

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області нагадало про правила організації навчального процесу в умовах воєнного стану, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У Головному управлінні зауважили, що організація освітнього процесу не повинна призводити до перевантаження учнів та має забезпечувати безпечні нешкідливі та здорові умови здобуття освіти. Враховуючи те, що черговий навчальний рік стартував у більшості навчальних закладів у дистанційному режимі, основним питанням є забезпечення оптимального навантаження учнів є розклад занять.

В умовах воєнного стану безперервна тривалість навчальних занять при організації дистанційного навчання в синхронному форматі не повинна перевищувати для учнів:

  • 1-2 класів – 2 навчальних занять по 30 хвилин або 3 – по 20 хвилин;

  • 3-4 класів – 2 навчальних занять по 45 хвилин або 3 – по 30 хвилин, або 4 – по 20 хвилин;

  • 5-6 класів – 2 навчальних занять по 45 хвилин або 3 – по 35 хвилин, або 4 – по 25 хвилин;

  • 7-9 класів – 2 навчальних занять по 45 хвилин або 3 – по 40 хвилин, або 4 – по 30 хвилин, або 5 – по 25 хвилин;

  • 10-11 класів – 3 навчальних занять по 45 хвилин або 4 – по 35 хвилин, або 5 – по 30 хвилин, або 6 – по 25 хвилин.

“Просимо керівників закладів освіти будь-якої форми власності врахувати зазначену інформацію при здійсненні освітнього процесу”, - зазначили у Головному управлінні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телефону розповів, як пройшов перший тиждень навчання дітей у харківському метро. У харківському метрополітені відкривали 60 класів, зараз вже набрані – 62. За словами Ігоря Терехова, перший тиждень пройшов дуже добре. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися