В школах Харківщини планують будівництво двох нових укриттів

Капітальний ремонт буде проведено ще у дев'яти

Організацію безпеки освітнього середовища та початку нового навчального року обговорили під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося на Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, навчальний рік в регіоні розпочав 1121 заклад освіти, де навчається 393 100 людей.

"Через безпекову ситуацію цього року більшість освітніх закладів Харківщини працюють у дистанційному форматі. Тож наразі одне з ключових питань освітнього середовища – облаштування захисних споруд. Нагадаю, що рішенням Кабінету Міністрів України на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти Харківській області передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 224,6 мільйона гривень. Співфінансування місцевих бюджетів становить 40,2 мільйона гривень", – сказав Олег Синєгубов.

Він додав, що вже передбачено будівництво двох нових укриттів та капітальний ремонт ще дев'яти. Начальник ХОВА зауважив, що всі проєкти відповідатимуть державним будівельним нормам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про неналежний стан двох укриттів на 350 людей в Чугуївському районі. Керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подав до суду два адміністративні позови в інтересах держави про зобов’язання приведення захисних споруд цивільного захисту у належний технічний стан та готовність до укриття населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Два укриття у Чугуївському районі не готові забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням можуть створювати загрозу для життя та здоров’я людей. Одне з них розташоване у Змієві та розраховане на 50 осіб. Приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння, стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту, їх доступність для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання, не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо. Інше укриття, розташоване у селі Курортне Чугуївського району на базі санаторію, теж визначене як обмежено готове для використанням за призначенням. Воно розраховано на 300 людей. Прокуратура вимагає забезпечити захисну споруду відповідною документацією та телефонним зв‘язком, укомплектувати необхідним майном на розрахункову кількість осіб, що укриваються, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування сховища тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися