В одній з громад Харківського району відкрилась інноваційна дитяча кімната

Кімнату відкрили на базі укриття Безруківського ліцею

У селі Безруки Дергачівської громади Харківської області на базі укриття місцевого ліцею відкрили третю інноваційну дитячу кімнату. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка.

За словами Вячеслава Задоренка, у цьому безпечному просторі проходитимуть тренінги та позаосвітні заходи, спрямовані на розвиток дітей.

"На території нашої Дергачівської громади, а саме у Безруківському старостинському окрузі відбулось таке значуще дійство. За підтримки нашої військової адміністрації та благодійників "CodeIT for life" для дітей відкрита група "Безпечний простір". У підвальному приміщення був зроблений капітальний ремонт за допомоги благодійної організації. Насичена ця кімната різними ігровими майданчиками, сучасними спортивними інвентарями, також є де подивитися мультфільми, кіно, поспілкуватися, отримати навчання від вчителів, реабілітацію психологічну пройти, та багато іншого", – сказав начальник Дергачівської МВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про будівництво двох нових укриттів в школах Харківщини. Організацію безпеки освітнього середовища та початку нового навчального року обговорили під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося на Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, навчальний рік в регіоні розпочав 1121 заклад освіти, де навчається 393 100 людей. "Через безпекову ситуацію цього року більшість освітніх закладів Харківщини працюють у дистанційному форматі. Тож наразі одне з ключових питань освітнього середовища – облаштування захисних споруд. Нагадаю, що рішенням Кабінету Міністрів України на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти Харківській області передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 224,6 мільйона гривень. Співфінансування місцевих бюджетів становить 40,2 мільйона гривень", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися