В Харківській області стартує підготовка до ЗНО за новими правилами

Пробні тести в регіоні проведуть вже 15 червня, а основну сесію – з 25-го

Голова ХОДА Олексій Кучер підписав розпорядження, згідно з яким в області починається підготовка до проведення ЗНО з урахуванням вимог санітарних заходів в умовах епідемії COVID-19.

Відомо, що пробне ЗНО стартує вже 15 червня, а основна сесія – з 25-го. В цьому році у зв'язку з коронавірусом Зовнішнє незалежне оцінювання буде проходити за новими правилами. Так, щоб вберегти школярів від ризику заразитися коронавірусом під час здачі тестів, в кабінетах будуть відкриті двері, а самі підлітки будуть сидіти один від одного на відстані півтора метрів. Крім того, перед здачею ЗНО дітям виміряють температуру. Всі досліджувані повинні бути в масках, а ті, у кого виявлять симптоми ГРВІ, будуть допущені тільки на додаткову сесію. В аудиторіях будуть дезінфікувати меблі, а також організують чергування шкільної медсестри та бригади медиків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківська область виявилася не готова до чергового етапу ослаблення карантину. Про це стало відомо зі звіту уряду в Facebook. В Кабміні кажуть, що регіон не відповідає одному з трьох базових критеріїв - охопленню населення тестами. Згідно з вимогою МОЗ, цей показник повинен бути більше 12 на 100 тисяч осіб. Поки Харків не дотягує: ця цифра дорівнює 11,61.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися